Tesztek és Feladatok

1. Itt egy 100 mondatból álló nyelvtani tesztet találhattok, amely a tipikus magyar hibákat tartalmazza.           kozepfoku error buster

2. Itt egy kiejtés gyakorlást találhattok, amelyben azonos módon leírt szavakat másként kell kiejteni.             How do you pronounce these words

3. Amikor egy idegen nyelvet használunk először a kiejtésünk alapján ítélik meg, hogy mennyire jól tudunk kommunikálni. Vicces félreértésekhez vezethet, ha bizonyos hangokat rosszul ejtünk ki. A helyes kiejtéshez adnak segítséget az alábbi videók:

4. Több külföldinek feltettem a kérdést, hogy mi alapján döntik el hogy valaki jól beszél-e angolul vagy nem. Mindenki azt válaszolta, hogy a kiejtés és intonáció alapján. Magyar anyanyelvűek számára az egyik legnehezebben megtanulható hang a ‘th’. Ezt remekül lehet gyakorolni az alábbi videó segítségével.

th kiejtése: http://www.youtube.com/watch?v=Ag4qoNzEH4w

5. Ez a kiejtés lecke meglehetősen humoros második része a ‘W’. Ez is egy olyan hang, amelyet ha rosszul ejtünk ki rögtön elárulja, hogy Kelet-Európából jöttünk 🙁 De se baj!!!! Gyakorlással megtanulható!!

w kiejtése: http://www.youtube.com/watch?v=SfT5DV1BPdQ