Amerikában nagyon népszerüek az egyszerűen elkészíthető kekszek, teasütemények. Ezeket ‘drop-cookies’-nak nevezik, ami azt jelenti, hogy nem kell nyújtani, szaggatni, hanem a hozzávalók összekeverése után egy kanállal a tepsibe kell a tésztát rakni. Ezekből szeretném az egyik leggyorsabban elkészíthetőt és legfinomabbat közreadni.
Amerika zabpelyhes keksz
- 2 tojás
- 1/2 bögre olaj
- 1/2 bögre cukor
- 1 1/2 bögre zabpehely
- 3/4 bögre liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- kicsi só
- (csokidarabkák, mazsola, dió, szárított gyümölcs, stb.)
Keverjétek össze a hozzávalókat. Keverhettek még bele szárított gyümölcsöt, magokat, csokidarabkákat, vagy bármi finomat. Ezután fél evőkanálnyi adagokat helyezzetek a sütőlapra, kb. 10 cm-re egymástól. 10-12 percig kell sütni, amíg kicsit megbarnul a teteje. Kb. 45-50 db keksz lesz belőle.
Lehet kísérletezni kevesebb cukorral és teljes kiőrlésű liszttel is.
Jó étvágyat!!
Egy másik nagyon könnyen elkészíthető és variálható amerikai sütemény a brownie.
- 1/3 bögre (kb. 75g) margarin
- 1 bögre cukor
- fél csomag vaniliás cukor
- 2 tojás
Ezeket keverd habosra és adj hozzá:
- 2/3 bögre liszt
- 3 kanál kakaópor
Lehet még hozzáadni csokidarabkákat, diót, mandulát, stb. Keverd össze az egészet és öntsd bele egy kb. 20cmX20cm tálba. Kb. 20 percig kell sütni 180C fokon.
Jó sütést!
Szia Kriszti! Nagyon tetszik az oldalad és jó ötlet ez a receptes oldal is, tetszik, ahogy a menüt kategorizáltad! Gratulálok és várom a további cikkeidet! Üdv, Kata
Gratulálok Kriszti! Ez a fajta szemlélet már nagyon hiányzott nekünk, magyaroknak. A külföldiek nagyon is értékelik, ha angolul szólalunk meg, és az első lépés a kommunikációhoz a bátorság. Persze emellett nem árt, ha helyesen beszéljük az angolt… Sok sikert! SoJu
Egy kudarccal végződő Brownie-kísérlet után nagy nehezen rávettem magam, hogy kipróbáljam az itteni receptet – MEGÉRTE! Nagyon finom lett az eredmény, igazi amerikai Brownie 🙂 Személy szerint mazsolát és szeletelt mogyorót tettem bele, de a kombinációk sora végtelen. Köszönöm!
Jaj de jó, nagyon örülök! Lehet még csokidarabkákat tenni a tetejére… és az egyik tanitványom rumaromát, vagy mandula aromát tesz bele. Hát az se semmi!
Ja és én mostanában kevesebb cukorral készítem.